Groep 5

vrijdag 30 mei 2014

Minikamp groep 5/6

Beste ouders,

Hier een selectie van 30 foto's n.a.v. het minikamp 2013/2014 met groep 5 en 6.
Wat hebben we genoten!
Donderdagochtend om 08.20 uur vertrokken we met de auto naar station Tiel. Vanaf daar gingen we met de trein naar Amsterdam. Dat was natuurlijk een heel avontuur. Voor sommige kinderen was het de eerste keer in de trein, super spannend!
Onderweg kwam de conducteur onze treinkaartjes controleren. Na een vraag van Lieke kregen we van hem een 'lesje' over de trein. Hoe de remmen werken, welke boetes er zijn, etc.  Een leerzame treinreis, dus!
In Amsterdam aangekomen hebben we 5 minuten gelopen naar het museum Nemo. Hier hebben de kinderen zich vermaakt van 10 tot 3. Er kon veel geƫxperimenteerd en uitgeprobeerd worden en alles in dit museum mocht aangeraakt worden. We hebben hier veel geleerd en ook erg veel lol gehad.
's Middags gingen we weer terug met de trein. Dit keer geen les over de trein, maar natuurlijk wel de echte 'en we gaan nog niet naar huis' liedjes. Ook waren er een paar kinderen die dachten dat de trein een gymzaal was...........
Terug op school kregen de kids nog even de tijd om voor de bonte avond te oefenen. Daarna gingen we heerlijk frietjes met een snack eten! En uiteraard tot slot een toetje: een yoghurtje met m&m's!!
Om 8 uur begon de bonte avond. Het lokaal van groep 1/2 werd omgetoverd tot 'podium' en daar deden alle kinderen een act. Martijn en Geert zorgde voor het licht en geluid.
Van dansjes tot toneelstukjes tot aan mooie zangtechnieken. Alles kwam voorbij..
En toen we dachten dat we alles gehad hadden, kwamen meester Stefan en Robbie (v. Oijen) nog met twee fantastische acts. Meester Stefan was het paard en kon dit errrruugggg goed nadoen! Ook leerde hij de kinderen hoe je op je hoofd kan staan. Zoals op de foto's te zien is iedereen druk aan het oefenen. En bij Ninne is hij al gelukt!
En Robbie kwam met een hoop tover talent aan. We snappen veel van zijn trucs nog steeds niet.. Knap hoor!
Na de bonte avond was er tijd voor even een rust momentje. Een spelletje of een stukje film kijken.
Ook moest er natuurlijk nog even verstoppertje in het donker gedaan worden.
Om 23.30 uur werd het toch wel tijd om richting bed te gaan. Na een hoop geschuif en gewiebel leek het dan alsof het om 00.00 uur echt helemaal stil was!
Sophie en Willianne sliepen binnen 2 minuten. Ook Robbie was gelijk vertrokken. En de juffen? Die konden leuk toekijken hoe Noor nog even met haar knuffel lag te spelen, hoe Martijn al vrij snel naast zijn bed lag en hoe de laatste kids aan het wiebelen waren. Om 01.00 uur was het dan echt wel stil. Dachten we....
Om 02.30 uur kwam toch Ninne nog even bij de juf dat ze nog niet had geslapen. Maar  daarna viel ook Ninne in slaap.
Om 06.00 uur werd Geert alweer wakker. We zouden tot 07.30 uur stil zijn en hij ging dan ook zachtjes het lokaal uit achter de computer. Met hem nog een paar anderen en om 07.30 uur was het dan echt tijd om met de pannen en potten de overige kids wakker te maken. Willianne en Amber (v. Oijen) waren niet wakker te krijgen, dus werd Jochem Meyer er zelfs nog bij gehaald ('Wakker worden, wakker worden, wakker worden, wakker worden, wakker worden)...
De volgende opdracht was het opruimen. En.. dat ging boven verwachting goed! Op een paar kleine dingen na zijn de kids heel zelfstandig (en elkaar helpende) aan de slag gegaan. Precies op tijd was alles opgeruimd en konden we genieten van vers brood en overheerlijke bolletjes!
We sloten het kamp af met een super tof spel in de gymzaal, welke Esther en Chris hadden voorbereid. Levend ganzenbord. Hilarisch! We hebben gelachen.
En omdat we het zo gezellig hebben gehad en de kids zo goed hebben geluisterd hebben we het feest afgesloten in Beneden leeuwen bij de ijssalon!!
Om 12.00 uur mochten alle kinderen naar huis. Verrassend genoeg leken ze nog energie over te hebben...

Tot zover een kort verslag. De rest hebben de kids vast al verteld!
Het was al met al een geslaagd kamp!!!!

Groetjes, de juffen!