Groep 5

dinsdag 17 juni 2014

Themamaand: MUSEUM (Kunst- & Geschiedenis)

Beste ouders,

Morgen is het dan zover, de opening van ons museum. Museum 't Kunstklasje'.
Afgelopen maand hebben de kinderen hard gewerkt in het thema: 'museum'.
Zo hebben we geleerd hoe we woorden moeten schrijven die bij het museum horen (spelling), hebben we geleerd hoe we een formele brief moeten schrijven en dit ook gedaan (en op de post gedaan), hebben we uitgerekend welke leverancier we het beste kunnen inhuren voor het bouwen van ons museum, hebben we de plaats bepaald waar het museum het beste kan komen te staan en hebben we ons verdiept in verschillende kunstenaars. We hebben bijvoorbeeld het werk van Picasso, Escher en Mondriaan uitgediept en geprobeerd om hen werk na te maken. Tevens hebben we geprobeerd om 'the impossible (compact) triangle' te maken. Dit hoort bij het werk van Escher.
Verder hebben we ook in het Engels e.e.a. gedaan. We hebben een Engels affiche gemaakt, waar de kinderen alleen een woordenboek mochten gebruiken (dus geen juf!). Hebben ze heel knap gedaan!
Ook hebben zij nog een krantenartikel geschreven om de opening van het museum aan te kondigen.

Het resultaat van al deze activiteiten en kunst is te zien in het lokaal. Daar hangen alle gemaakte kunstwerken.In de gang staat de echte glazen museumkast met daarin de meegenomen spullen van vroeger en uit de oorlog (geschiedenis).

Wees welkom morgen tussen 12.00 en 12.30 uur om de kunstwerken van uw zoon/dochter te bewonderen!!

Hier alvast wat foto's om u nog wat enthousiaster te maken om te komen:

Groeten, de juffen!!


Het werk van Mondriaan:













Gemaakte mindmap:

Op deze foto ziet u de opa van Geert. Van Ad de Vaal (opa) kregen we een schilderles. Erg leuk en leerzaam! We hebben geleerd wat warme en koude kleuren zijn en hoe we dit kunnen verwerken in een schilderij.

























Hier vertelt de opa van Geert een hoop over zijn eigen kunst en over hoe je schaduw en 3D kunt brengen in een kunstwerk. De kinderen luisteren aandachtig en Geert glundert van oor tot oor, zo trots op zijn opa!!

Gedurende het thema zijn we ook met Engels bezig geweest. De kinderen hebben een affiche geschreven in het Engels om ook mensen uit te kunnen nodigen die geen Nederlands spreken in het museum. Ze hebben dit erg knap gedaan. De juffen hebben helemaal NIET geholpen. Ze mochten wel een woordenboek gebruiken.
Benieuwd naar het resultaat? Wees welkom om het in de klas te bekijken! :-)

De werken van Picasso:

The impossible Triangle:



Daar gaan ze dan. Onze brieven aan de heer Schutte. En van de Heer Schutte vernam ik dat hij dat weekend 12 enveloppen in zijn brievenbus had zitten... ;-)


Op de terugweg, na het posten van de brieven, was er een onbekende man die ons zomaar allemaal een ijsje van de snackbar aanbood! Een heerlijk softijsje. Waar je een kind al niet gelukkig mee kan maken! Nogmaals: hartelijk dank! Ze vonden het geweldig!! 


dinsdag 3 juni 2014

Nieuwe leerling

Vanaf 2 juni hebben wij een klas met 12 kinderen.
Vanaf 2 juni is Charlotte bij ons in de groep gekomen. Charlotte, welkom in groep 5.

Lieve Charlotte,
Wij wensen jou een hele fijne, plezierige en leerzame tijd toe op de Terebint en hopen dat jij snel jouw plekje zult vinden op school.
Groetjes, de juffen.